Onderhoud

Met Floor Friendly beschermt u uw vloer tegen krassen van meubels

Onder stoelen en fauteuils zit vaak een dop, glijder of wiel die niet geschikt is voor de vloer. 

 

Op http://www.floorfriendly.nl/ vind u wel geschikte doppen voor uw vloer.

 

Actie: als u via Wulf Wonen bij Floorfriendly een bestelling plaatst krijgt u direct 5% korting door de volgende kortingscode te gebruiken: W1016#74

Herkenbare problemen:
- plaatselijke slijtage van de vloer
- moeilijk te herstellen krassen en deuken
- stoelen en fauteuils maken lawaai wanneer u ze verschuift
- plakviltjes blijven niet zitten en laten lijmresten achter op de vloer
- bestaande doppen zijn versleten

Met de juiste dop of glijder voorzien van vilt of Teflon onder uw stoel of fauteuil kunt u ze zorgeloos gebruiken zonder voortdurend met de vloer rekening te moeten houden. U voorkomt beschadigingen en stoelen schuiven gemakkelijker zonder lawaai. Denk bijvoorbeeld aan zwenkwielen met een zachte mantel in plaats van een grote kunststof mat onder het bureau.

De juiste bescherming onder uw meubels, eenvoudig te doen!

Floorfriendly heeft een uitgebreid assortiment van vloervriendelijke doppen, glijders en wielen geschikt voor veel verschillende poten en onderstellen. Op de site is rekening gehouden met het bepalen van de juiste bestelmaat door gebruik te maken van twee speciale linealen die kunnen worden uitgeprint. Floorfriendly levert in bijna alle denkbare maten voor nagenoeg alle modellen.

In 5 stappen lost u op een simpele manier een vaak terugkerend probleem op.


Actie: als u via Wulf Wonen bij Floorfriendly een bestelling plaatst krijgt u direct 5% korting door de volgende kortingscode te gebruiken: W1016#74

Ga naar de website

Impregneren van zitmeubelen

Bij de aankoop van uw zitmeubilair kunt u kiezen voor een Top Care behandeling. Top Care impregnering beschermt uw zitmeubelen tegen vlekken. Op de vlekwerende behandeling krijgt u een garantie van drie jaar. De behandeling zorgt ervoor dat vloeistoffen en vetten niet in de stof trekken. Door Top Care rollen de substaties van de stof af en laten geen vlekken achter . In tegenstelling tot andere impregnaties is het dit product niet agressief voor de stoffering en blijft de stof zacht en soepel aanvoelen.

Ga naar de website

Eigenschappen Schuim

Klik hier voor een document (PDF) over de stramheidafname van koudschuim.

Kenmerken van textiel en het onderhoud daarvan

Textiel algemeen

De vele soorten textielbekleding hebben allemaal zo hun eigen voordelen. Een ding hebben ze gemeen: ze zijn makkelijk te kleuren of te bedrukken, wat veel mogelijkheden tot een speels, of juist 'klassiek' uiterlijk biedt. Er zijn natuurlijke bekledingstoffen en stoffen op een chemische manier die langs een chemische manier worden gemaakt. Stoffen bekleding op zitmeubelen verschieten van kleur onder invloed van zonlicht. Plaats ze daarom bij voorkeur uit de zon. Er worden tegenwoordig zeer sterke textielsoorten gemaakt, maar de meeste stoffen blijven toch behoorlijk kwetsbaar. Scherpe voorwerpen kunnen er eenvoudig scheuren veroorzaken. Let u er daarom op wat u in uw zakken heeft en laat kinderen liever niet met zulke scherpe voorwerpen op zitmeubelen spelen. Hou ook huisdieren (nagels!) in de gaten. Zij kunnen de stof onherstelbaar beschadigen. Kijk uit met jeans-kleding. Spijkerstof kan afgeven, is bovendien harder dan de meeste stoffen en er zitten 'spijkers' op. Slijtage aan het oppervlak wordt hierdoor versneld. Hoe zorgvuldig wij onze zitmeubels ook bekleden, er kan in de weefsels altijd een draad los komen te zitten. Naai loshangende rafels c.q. draden met een kromme naald 'terug in het grondweefsel' of knip de losse draden netjes af. Zorg ervoor dat u bij het stofzuigen van zitmeubelen geen scherpe stofzuigeronderdelen gebruikt. Een glad mondstuk is bij regelmatig zuigen het best. De richting waarin het weefsel ligt, noemen we 'de vleug'. Stofzuigt u nooit tegen die 'vleug' in, maar borstel de stof eerst met de vleug mee, voordat u aan het eigenlijke zuigen begint.

 

Klik voor kennis en onderhoud  van meubelstoffen op deze link.

Klik hier voor de gratis Wulf Wonen Vlekkenwijzer.

Onderhoud tafels en gestoffeerd meubilair

Bij Wulf Wonen kunt u ook terecht voor onderhoudsartikelen voor houten tafels en gestoffeerd meubilair. Wij hebben verscheidene producten van Oranje.

Ga naar de website

Kennis over leer (en leersoorten)

Leer algemeen

Leer is een prachtig natuurprodukt. Het is duurzaam, heeft stijl en is gemakkelijk in het onderhoud. De kwaliteiten van dit natuurprodukt hangen sterk af van de eigenschappen (soort, leefomgeving, geslacht, leeftijd, klimaat) van de 'leverancier' van de huid. Ook de manier van looien en verven en de samenstelling van de hiervoor gebruikte verfstoffen, alsook de eventuele nabewerking die het geverfde leer eventueel nog kan of moet ondergaan, zijn van invloed op de kwaliteit. Hoewel voor meubelleer de mooiste huiden worden gebruikt, kan het voorkomen dat u insektenbeten, schrammen, kleurnuances, brandmerken, schuurplekken eo hoornstoten in uw bankstel terugvindt. Verderop vindt u er meer over. Ook nekrimpels en plaatsen met grovere poriënstructuur geven een bijzonder karakter aan leer.

 

Door de natuurlijke rek van leer zullen er na het in gebruik nemen v/h meubelstuk leer plooien en kreuknaden ontstaan, deze plooien en kreuknaden worden ook wel 'leefrimpeltjes' genoemd. Deze zijn niet te voorkomen, maar strijk in ieder geval de bekleding regelmatig glad of probeer deze te modelleren. Hoe u leer moet schoonmaken en onderhouden hangt nogal af van het soort leer waarmee u te maken heeft. Ook de bewerking van het materiaal is hierop van invloed. Probeer er dus eerst achter te komen met welke leersoort u te maken hebt.

 

Kraken van leer kunt u verhelpen door te doen daar waar het leer van de zitting (kussens) het leer van de romp raakt ongeparfumeerd talkpoeder op het leer te wrijven. Dit moet u niet doen bij semi- of vol-aniline leder! Het kraken kan ook ontstaan door de wrijving van kussens onderling. Nu we het toch over kussens hebben: schud de kussens van uw bank(en) of stoel(en) met een veren of vlokvulling regelmatig op. Dan behouden ze langer hun vorm.

 

Het speciale karakter van leer

Leer wordt veelal gemaakt van runderhuiden. De dieren waarvan de huiden afkomstig zijn stonden in hun omgeving aan veel invloeden bloot. Sporen van littekens, schrammen, scheurtjes, maar ook van insectenbeten kunt u hierdoor op het leer terugvinden. Deze plekken 'werken' niet meer, ze zijn vergroeid en beinvloeden dus de duurzaamheid van het leer niet.  De meeste mensen waarderen deze bijzondere tekening van het leer. Dit geeft dan ook nooit aanleiding tot klachten.


In de meubelindustrie worden voornamelijk de huiden van runderen, maar ook die van schapen en kalveren verwerkt tot meubelleder. Dit gebeurt bij een looierij (looien=conserveren). In een tijdsbestek van ongeveer 3 weken wordt een huid geconserveerd, gevet en gekleurd c.q. afgewerkt. Hierna worden de lederhuiden doorverkocht aan lederfabrikanten en verwerkt tot o.a. meubelen. Zoals u kunt opmerken zijn er niet veel verschillende leersoorten, maar wel veel verschillende leertypen. Bij het onderscheiden van meubelleder kun je dan ook beter spreken van de verschillende leertypen (mede op basis van afwerking).

Een dierenhuid is opgebouwd uit 3 lagen, te weten: de opperhuid, de lederhuid zelf en het onderhuids bindweefsel. Om meubelleder te maken wordt de opperhuid en het onderhuids bindweefsel verwijderd. De lederhuid zelf blijft over en deze bestaat uit een nerflaag en een reticulaarlaag.

We onderscheiden op basis van afwerking de volgende "leersoorten (leertypen)":

 
• Vol-aniline leder
• Semi-aniline leder
• Gedekverfd leder
• Nubuck leder
• Old Saddle leder
• Schapenleder
• Wax en/of geolied leder
• Pull-Up leder (o.a. By-cast)
• Pilotenleder
• Microleder
• Leatherlook (imitatieleder)